fine web art web design zoekmachine optimalisatie

Meer webdesign diensten

Een dynamische website met PHP en MySql

zoekmachine optimalisatie

Een standaard website wordt aangeduid als een statische website. Dit betekent dat de inhoud van de website wordt vastgelegd in zogenaamde HTML code. Wanneer iemand de website bezoekt, wordt de inhoud van de website getoond. Er zijn veel situaties waarin een dergelijke statische website niet handig is, zoals bijvoorbeeld voor een online webshop of Content Managements Systeem (CMS). Stel je voor dat je voor elk product telkens een nieuwe webpagina moet maken en moet bijhouden! Hier komt PHP in combinatie met een veelgebruikte MySQL database van pas. PHP is in tegenstelling to HTML een programmeertaal. Met behulp van PHP is het onder andere mogelijk om gegevens in een database op te slaan en vervolgens later weer uit te lezen, of om berekeningen te maken. U moet zich nu voorstellen dat alle producten (beschrijvingen en foto's) in de database worden opgelagen. Deze producten worden in de database ook bijgewerkt. PHP zorgt ervoor dat wanneer iemand de website bezoekt het resultaat uit de database wordt gelezen en aan de bezoeker wordt getoond. Op deze manier wordt altijd de actuele informatie over een bepaald product getoond. Een website die gebruikt maakt van PHP wordt een dynamische website genoemd, omdat afhankelijk van de informatie in de database telkens andere informatie wordt getoond.

Voorbeelden van dynamische websites met een database in onze portfolio zijn: www.interimzoeker.nl, www.vijfsterrenleiden.nl en www.snelhuurwonen.nl

 

MySQL database

MySQL is een database die vaak gebruikt wordt in combinatie met PHP. Om een dynamische website te kunnen maken, is niet alleen kennis van HTML en PHP nodig, maar ook van SQL, een zogenaamde taal om gegevens in de database op te slaan of juist gegevens eruit te halen. Verder is ook kennis vereist van database design: de informatie moet in tabellen in de database worden opgeslagen. Een verkeerde opzet van de database kan leiden tot een slecht presterende website.

Fine Web Art Webdesign heeft inmiddels jarenlange ervaring met zowel PHP (als ook andere programmeertalen), mysql databases (en ook andere databases, zoals Oracle) en database design. U kunt daarom bij ons terecht voor de meest ingewikkelde dynamische websites. Let wel op dat afhankelijk van de website en de specifieke wensen, de prijs van een dergelijke website kan oplopen.

Fine Web Art biedt u de mogelijkheid om een website met een onderliggende database op te zetten. In elk geval zal worden bekeken of het de moeite waard is om voor een database te kiezen, want vanzelfsprekend vergt een dergelijke website meer ontwikkelingstijd. Als u meer informatie wilt of een vraag heeft, neem dan contact op met Fine Web Art.